Recomandare spectacol în luna aprilie

2023. martie 29.

În ianuarie am sărbătorit 200 de ani de la nașterea lui Sándor Petőfi. Cu ocazia bicentenarului, ansamblul nostru de dans îi aduce un omagiu poetului și operei sale printr-un nou spectacol. Pe lângă premieră un spectacol festiv cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe și casa dansului popular colorează luna asta.

În zilele de 13 și 14 aprilie vom prezenta spectacolul folcloric "Vom trăi liberi - Petőfi 200", în regia lui László Ivácson. Producția se bazează pe rădăcinile transilvănene ale lui Sándor Petőfi. Spectacolul prezintă relația poetului, născut în peisajul de câmpie, cu oamenii din Ținutul Secuiesc, variațiile de stare de spirit din anii 1848-1949, entuziasmul și compasiunea apărute în urma evenimentelor curente. Petőfi și-a proclamat pretutindeni principiile republicane și a fost ferm în alimentarea focului revoluției. Poemele sale naționaliste sunt piese excelente ale liricii patriotice maghiare, care transmit mesajul că nu este suficient să iubești cu nesaț patria, ci că este necesar să o recreezi prin lupta pentru libertate. În luna aprilie, vom vizita mai multe localități rurale, iar pe lângă Sfântu Gheorghe, vom prezenta spectacolul și în Joseni și Ciucsângeorgiu. Patronul spectacolului este Sándor Tamás, președintele Consiliului Județean Covasna.

Cu sprijinul Ministerului Culturii și Inovării pe 19 aprilie vom prezenta publicului din Miercurea Ciuc spectacolul de teatru dans "Tragedie", iar pe 24-25 aprilie, în cadrul unui mini-turneu, vom prezenta producția regizată de Árpád Könczei la Reghin și Târgu Mureș. "Tragedia" va face parte din programul Zilelor Sfântu Gheorghe, pe 27 aprilie, la Studioul de Dans Háromszék.

Mai multe despre spectacol: Új bemutató Madách Imre nyomán - Háromszék Táncegyüttes (hte.ro)

Luna aceasta așteptăm pe iubitorii de muzică și dansuri populare de două ori: casa dansului popular vor avea loc pe 28 (vineri) și 29 (sâmbătă) aprilie în holul Teatrului Tamási Áron în cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe.

Program:

13 aprilie (joi) 19:00Vom trăi liber Petőfi 200 premierăSfântu Gheorghe Studioul de Dans Háromszék
14 aprilie (vineri) 19:00Vom trăi liber Petőfi 200Sfântu Gheorghe Studioul de Dans Háromszék
17 aprilie (luni) 19:00Vom trăi liber Petőfi 200Joseni, Casa de Cultură Petőfi
19 aprilie (miercuri) 19:00TragedieMiercurea Ciuc, Casa de Cultură Municipală
23 aprilie (duminică) 18:00Vom trăi liber Petőfi 200Ciucsângeorgiu, Casa de Cultură
24 aprilie (luni) 19:00TragedieReghin, Casa de Cultură Eugen Nicoară
25 aprilie (marți) 19:00TragedieTârgu Mureș, Teatrul Național, Sala Mare
27 aprilie (joi) 19:00Tragedie / Zilele Sfântu GheorgheSfântu Gheorghe Studioul de Dans Háromszék
28 aprilie (vineri) 20:00Casa Dansului Popular/Zilele Sf. GheorgheSf. Gheorghe, Holul Teatrului Tamási Áron
29 aprilie (sâmbătă) 20:00Casa Dansului Popular/Zilele Sf. GheorgheSf. Gheorghe, Holul Teatrului Tamási Áron

Biletele pentru spectacolele noastre din Sfântu Gheorghe pot fi achiziționate de la Casa de Bilete din centru.
Programul de funcționare al Biroului: luni și miercuri între orele 08.00 și 16.00, marți și joi între orele 08.00 și 18.00, vineri între orele 08.00 și 15.00, și cu o oră înainte de spectacole. Număr de telefon: 0267-312104.

Biletele pentru spectacolele noastre din mediul rural sunt disponibile în avans la casele de bilete ale centrelor culturale.

A marosvásárhelyi Tragédia c. előadásra jegyet a Nemzeti Színház jegypénztáránál vagy online, a következő linken vásárolhatnak az érdeklődők: https://teatrunational.biletmaster.ro/.../44003821/Tragedie

Ordonator principal de credite al Ansamblului de Dansuri „Trei Scaune - Háromszék” este:
Spectacolele invitate ale producției Tragedie susține:
magnifiercrosschevron-down