Júniusi programajánló

2024. május 31.

Változatos programmal zárjuk az évadot: tovább játsszuk a Lúdas Matyi c. gyermekelőadásunkat, lesz hangszerbemutató, és meghívást kaptunk a nagybányai ATELIER Nemzetközi Színházfesztiválra.

Rendhagyó táncszínházi előadással nyitjuk meg június 7-én az ATELIER Nemzetközi Színházfesztivált, amely idén 30. alkalommal kerül megrendezésre Nagybányán. Farkas Tamás békéscsabai koreográfus és Tapasztó Ernő aradi színész-rendező egyedi módon dolgozza fel Munkácsy Mihály tíz emblematikus festményét az ECCE HOMO c. produkcióban. A fesztiválnyitó előadásra június 7-én, pénteken 17:15 órától kerül sor a Nagybányai Városi Színházban.

Bővebben az előadásról: ECCE HOMO

Lúdas Matyi, a liba és a kapzsi Döbrögi házaspár ebben a hónapban a sepsiszentgyörgyi és baróti kis nézőinket szórakoztatja, de felújított gyermekműsorunkat bemutatjuk a Perkő- Gyermek-és Ifjúsági Néptáncegyüttesek Találkozóján is.

Bővebben az előadásról: Lúdas Matyi

Június 4-én és 6-án együttesünk zenekara Hangszerbemutatókat tart diákoknak. Ezúttal az apácai és a  négyfalusi gyerekek ismerkedhetnek meg a különböző hangszerekkel.

Évadzáró táncházunkat június 7-én, pénteken tartjuk a Tamási Áron Színház előcsarnokában. A táncházak támogatója a Csoóri Sándor Alap.

Program:

Június 4. (kedd)
11:00
HangszerbemutatóApáca
Művelődési Ház
Június 6. (csütörtök)
10:00 és 12:00
HangszerbemutatóNégyfalu  
Június 7. (péntek)
17:15
ECCE HOMONagybánya
ATELIER Nemzetközi Színházfesztivál
Június 7. (péntek)
21:00
TáncházSepsiszentgyörgy
Tamási Áron Színház előcsarnoka
Június 11. (kedd)
10:00
Lúdas Matyi
szervezett előadás
Sepsiszentgyörgy
Háromszék Táncstúdió
Június 13. (csütörtök)
10:00 és 12:00
Lúdas Matyi
Barót
Városi Művelődési Ház
Június 15. (szombat)
13:00
Lúdas MatyiPerkő- Gyermek-és Ifjúsági Néptáncegyüttesek Találkozója

Sepsiszentgyörgyi előadásainkra jegyet a Központi Jegyirodában vásárolhatnak az érdeklődők.
Az iroda nyitvatartási rendje: hétfőn, kedden és szerdán 8-16 óra között, csütörtökön 8-17 óra között, pénteken 8-15 óra között, valamint előadások előtt egy órával. Telefonszám: 0267-312104.

A baróti előadásra jegyek elővételben a Művelődési Házban kaphatóak. Helyfoglalás a 0740780353 telefonszámon. Jegy ára: 15 lej.

A Háromszék Táncegyüttes hivatalos fenntartója Kovászna Megye Tanácsa.

A táncházat a Csoóri Sándor Alap támogatja.
magnifiercrosschevron-down