Februári programajánló

2024. január 26.

Ebben a hónapban Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen is bemutatjuk ECCE HOMO c. új táncszínházi előadásunkat, vendégelőadással érkezik a Bekecs Táncszínház, február 28-án pedig szervezett előadás keretében emlékezünk Petőfire az Élni fogunk szabadon c. folklórműsorunkkal.

Farkas Tamás békéscsabai koreográfus és Tapasztó Ernő aradi színész-rendező egyedi módon dolgozza fel Munkácsy Mihály tíz emblematikus festményét az ECCE HOMO c. előadásban. A  produkciót a Munkácsy-emlékév apropóján mutatjuk be, ugyanis a magyar festőóriás 180 éve, 1844. február 20-án született Munkácson (Kárpátalja, Ukrajna).  Farkas Tamás a festőgéniusz munkáin keresztül aktuális, 21. századi kortárs gondolatokat kíván közvetíteni, mint pl. a gyermekmunka, a gyermekek kizsákmányolása, az emberi gyarlóság, szeretet, gúny, vágy, az áteredő bűnnel terhelt emberi természet sajátosságai.

A sepsiszentgyörgyi közönség február 3-án, 11-én és 12-én tekintheti meg az előadást, Kézdivásárhelyen 13-án és 14-én visszük színpadra a rendhagyó produkciót.

Bővebben az előadásról: ECCE HOMO

Erdély legfiatalabb hivatásos táncegyüttese, a Bekecs Táncszínház néptáncos és táncszínházi produkciói mellett, időnként prózai központú előadásaival is elkápráztatja közönségét. „Két világ közé hajítva, melyikhez nyújtsam jobbom, nem tudom” – ezt a Madách-idézetet választották az alkotók a Kit szerettél, Madách? című előadás mottójának, melyet február 22-én mutatnak be a Háromszék Táncstúdióban. A produkció örök érvényű történetet dolgoz fel, anyós és meny ellentétét, ellenségességet és a köztük tétovázó, mindkettőt szerető férfi tehetetlen fájdalmát. Így élt és alkotott a magyar irodalom egyik ikonikus alakja, Madách Imre. Az előadást Györfi Csaba rendezte.

Bővebben a vendégelőadásról: Vendégelőadással érkezik a Bekecs Táncszínház

A hónap végén újra játszani fogjuk az Élni fogunk szabadon c. folklórműsort Ivácson László rendezésében, amely Petőfi Sándornak a Székelyföld népeivel való kapcsolatát mutatja be, az 1848-1949-es évek hangulatának változatait, az aktuális események nyomán támadó lelkesedést, együttérzést. 

Bővebben az előadásról: Élni fogunk szabadon

Együttesünk zenekara ebben a hónapban is tart hangszerbemutatót diákoknak. A szervezett előadások ezúttal a Váradi József Általános Iskolában lesznek megtartva február 15-én.

Februári táncházunk 16-án, pénteken lesz a Tamási Áron Színház előcsarnokában, este 9 órától.

Havi program:

Február 3. (szombat)
18:00
ECCE HOMOSepsiszentgyörgy
Háromszék Táncstúdió
Február 11. (vasárnap)
19:00
ECCE HOMOSepsiszentgyörgy
Háromszék Táncstúdió
Február 12. (hétfő)
13:45
ECCE HOMO
szervezett előadás
Sepsiszentgyörgy
Háromszék Táncstúdió
Február 13. (kedd)
19:00
ECCE HOMO  Kézdivásárhely
Vigadó Művelődési Ház
Február 14. (szerda)
13:00
ECCE HOMO
szervezett előadás
Kézdivásárhely
Vigadó Művelődési Ház
Február 15. (csütörtök)
9:00 és 11:00
Hangszerbemutató
szervezett előadás
Sepsiszentgyörgy
Váradi József Általános Iskola
Február 16. (péntek)
21:00
TáncházSepsiszentgyörgy
Tamási Áron Színház előcsarnoka
Február 22. (csütörtök)
19:00
Kit szerettél Madách?
A Bekecs Táncszínház vendégelőadása
Sepsiszentgyörgy
Háromszék Táncstúdió
Február 26. (hétfő)
10:00
Hangszerbemutató
szervezett előadás
Sepsibodok
Február 28. (szerda)
12:00
Élni fogunk szabadon
szervezett előadás
Sepsiszentgyörgy
Háromszék Táncstúdió

Sepsiszentgyörgyi előadásainkra jegyet a Központi Jegyirodában vásárolhatnak az érdeklődők.
Az iroda nyitvatartási rendje: hétfőn, kedden és szerdán 8-16 óra között, csütörtökön 8-17 óra között, pénteken 8-15 óra között, valamint előadások előtt egy órával. Telefonszám: 0267-312104.

A kézdivásárhelyi előadásra jegyek a VIGADÓ MŰVELŐDÉSI KÖZPONT jegypénztárában válthatóak minden hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön 8.00 és 16.00 óra között, minden pénteken 8.00 és 14.00 között, valamint előadások előtt egy órával.

A táncházakat a Csoóri Sándor Alap és a Bethlen Gábor Alap támogatja.

Fotó: Kátai Jocó

A Háromszék Táncegyüttes hivatalos fenntartója
Az ECCE HOMO c. előadás létrejöttét támogatta
magnifiercrosschevron-down