Recomandare spectacol în luna februarie

2024. ianuarie 26.

Ebben a hónapban Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen is bemutatjuk ECCE HOMO c. új táncszínházi előadásunkat, vendégelőadással érkezik a Bekecs Táncszínház, február 28-án pedig szervezett előadás keretében emlékezünk Petőfire az Élni fogunk szabadon c. folklórműsorunkkal.

Farkas Tamás békéscsabai koreográfus és Tapasztó Ernő aradi színész-rendező egyedi módon dolgozza fel Munkácsy Mihály tíz emblematikus festményét az ECCE HOMO c. előadásban. A  produkciót a Munkácsy-emlékév apropóján mutatjuk be, ugyanis a magyar festőóriás 180 éve, 1844. február 20-án született Munkácson (Kárpátalja, Ukrajna).  Farkas Tamás a festőgéniusz munkáin keresztül aktuális, 21. századi kortárs gondolatokat kíván közvetíteni, mint pl. a gyermekmunka, a gyermekek kizsákmányolása, az emberi gyarlóság, szeretet, gúny, vágy, az áteredő bűnnel terhelt emberi természet sajátosságai.

A sepsiszentgyörgyi közönség február 3-án, 11-én és 12-én tekintheti meg az előadást, Kézdivásárhelyen 13-án és 14-én visszük színpadra a rendhagyó produkciót.

Mai multe despre spectacol: ECCE HOMO

Erdély legfiatalabb hivatásos táncegyüttese, a Bekecs Táncszínház néptáncos és táncszínházi produkciói mellett, időnként prózai központú előadásaival is elkápráztatja közönségét. „Két világ közé hajítva, melyikhez nyújtsam jobbom, nem tudom” – ezt a Madách-idézetet választották az alkotók a Kit szerettél, Madách? című előadás mottójának, melyet február 22-én mutatnak be a Háromszék Táncstúdióban. A produkció örök érvényű történetet dolgoz fel, anyós és meny ellentétét, ellenségességet és a köztük tétovázó, mindkettőt szerető férfi tehetetlen fájdalmát. Így élt és alkotott a magyar irodalom egyik ikonikus alakja, Madách Imre. Az előadást Györfi Csaba rendezte.

Bővebben a vendégelőadásról: Vendégelőadással érkezik a Bekecs Táncszínház

A hónap végén újra játszani fogjuk az Vom trăi liber c. folklórműsort Ivácson László rendezésében, amely Petőfi Sándornak a Székelyföld népeivel való kapcsolatát mutatja be, az 1848-1949-es évek hangulatának változatait, az aktuális események nyomán támadó lelkesedést, együttérzést. 

Mai multe despre spectacol: Vom trăi liber

Együttesünk zenekara ebben a hónapban is tart hangszerbemutatót diákoknak. A szervezett előadások ezúttal a Váradi József Általános Iskolában lesznek megtartva február 15-én.

Februári táncházunk 16-án, pénteken lesz a Tamási Áron Színház előcsarnokában, este 9 órától.

Program:

Február 3. (szombat)
18:00
ECCE HOMOSfântu Gheorghe Studioul de Dans Háromszék
Február 11. (vasárnap)
19:00
ECCE HOMOSfântu Gheorghe Studioul de Dans Háromszék
Február 12. (hétfő)
13:45
ECCE HOMO
szervezett előadás
Sfântu Gheorghe Studioul de Dans Háromszék
Február 13. (kedd)
19:00
ECCE HOMO  Târgu Secuiesc Casa de Cultură Vigadó
Február 14. (szerda)
13:00
ECCE HOMO
szervezett előadás
Târgu Secuiesc Casa de Cultură Vigadó
Február 15. (csütörtök)
9:00 és 11:00
Hangszerbemutató
szervezett előadás
Sf. Gheorghe
Váradi József Általános Iskola
Február 16. (péntek)
21:00
Casa dansului popularSf. Gheorghe, Holul Teatrului Tamási Áron
Február 22. (csütörtök)
19:00
Kit szerettél Madách?
A Bekecs Táncszínház vendégelőadása
Sfântu Gheorghe Studioul de Dans Háromszék
Február 26. (hétfő)
10:00
Hangszerbemutató
szervezett előadás
Bodoc
Február 28. (szerda)
12:00
Vom trăi liber
szervezett előadás
Sfântu Gheorghe Studioul de Dans Háromszék

Biletele pentru spectacolele noastre din Sfântu Gheorghe pot fi achiziționate de la Casa de Bilete din centru.
Az iroda nyitvatartási rendje: hétfőn, kedden és szerdán 8-16 óra között, csütörtökön 8-17 óra között, pénteken 8-15 óra között, valamint előadások előtt egy órával. Telefonszám: 0267-312104.

A kézdivásárhelyi előadásra jegyek a VIGADÓ MŰVELŐDÉSI KÖZPONT jegypénztárában válthatóak minden hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön 8.00 és 16.00 óra között, minden pénteken 8.00 és 14.00 között, valamint előadások előtt egy órával.

A táncházakat a Csoóri Sándor Alap és a Bethlen Gábor Alap támogatja.

Foto: Jocó Kátai

Ordonator principal de credite al Ansamblului de Dansuri „Trei Scaune - Háromszék” este:
Az ECCE HOMO c. előadás létrejöttét támogatta
magnifiercrosschevron-down