Új bemutató Petőfi emlékére

2023. április 5.

Idén ünnepeljük Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját. A bicentenárium alkalmából a táncegyüttesünk új előadással tiszteleg a költőóriás személye és munkássága előtt.

Április 13-án és 14-én a Háromszék Táncstúdióban kerül bemutatásra az Élni fogunk szabadon c. folklórműsor Ivácson László rendezésében.

A produkció Petőfi Sándor erdélyi kötődésére épül. Az előadás az alföldi tájon született költőnek a Székelyföld népeivel való kapcsolatát mutatja be, az 1848-1949-es évek hangulatának változatait, az aktuális események nyomán támadó lelkesedést, együttérzést. Petőfi a köztársasági elveit mindenhol hirdette, a forradalom tüzét állhatatosan szította. Nemzeti szellemű költeményei a magyar hazafias líra kitűnő darabjai, amelyek azt üzenik, hogy nem elég a hazát tétlenül szeretni, hanem a szabadság kivívásával újjá is kell azt teremteni.

Alkotók:

Koreográfus asszisztensek: Tekeres Gizella, Melles Endre
Zenei szerkesztés: Fazakas Levente

Koreográfusok: Farkas Tamás, Farkas Ágnes
Rendező- koreográfus: Ivácson László

Tánckar: Ádám Júlia, Bakos Ernő, Balla Gergely, Both Eszter, Gere Csaba, Gere Gabriella, Fazakas Mónika, Fülöp Zoltán-József, Kiss Adorján, Kocsis Lilla-Tünde, Lukács Réka, Márton Csaba, Márton Edina Emőke, Melles Endre, Pável Hunor-Mihály, Podholiczky Rebeka-Ráhel, Portik-Cseres Norbert, Szvinyuk Sándor, Vass Tünde, Vitályos Dorottya

Heveder zenekar: Fazakas Levente, Fazakas Albert, Szilágyi László, Bajna György

Énekes: Erőss Judit

Az előadásban közreműködik: Kiss László színművész m.v.

Bemutató előadások:

  • Április 13. és 14., 19:00- Háromszék Táncstúdió

Az előadásokra jegyet a Központi Jegyirodában vásárolhatnak az érdeklődők.
Az iroda nyitvatartási rendje: hétfőn és szerdán 8-16 óra között, kedden és csütörtökön 8-18 óra között, pénteken 8-15 óra között, valamint előadások előtt egy órával. Telefonszám: 0267-312104.

Az előadás védnöke Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

A Háromszék Táncegyüttes hivatalos fenntartója:
magnifiercrosschevron-down