Spectacol nou în memoria lui Petőfi

2023. aprilie 5.

Anul acesta sărbătorim 200 de ani de la nașterea lui Sándor Petőfi. Cu ocazia bicentenarului, ansamblul nostru de dans îi aduce un omagiu poetului și operei sale printr-un nou spectacol.

Pe 13 și 14 aprilie, la Studioul de Dans Háromszék va fi prezentat spectacolul folcloric "Vom trăi liber" în regia lui László Ivácson.

Producția se bazează pe rădăcinile transilvănene ale lui Sándor Petőfi. Spectacolul prezintă relația poetului, născut în peisajul de câmpie, cu oamenii din Ținutul Secuiesc, variațiile de stare de spirit din anii 1848-1949, entuziasmul și compasiunea apărute în urma evenimentelor curente. Petőfi și-a proclamat pretutindeni principiile republicane și a fost ferm în alimentarea focului revoluției. Poemele sale naționaliste sunt piese excelente ale liricii patriotice maghiare, care transmit mesajul că nu este suficient să iubești cu nesaț patria, ci că este necesar să o recreezi prin lupta pentru libertate.

Creatori:

Asistenți coregrafi: Gizella Tekeres, Endre Melles
Montaj muzical: Fazakas Levente

Coregrafi: Tamás Farkas, Ágnes Farkas
Regizor-coregraf: László Ivácson

Dansatori: Ádám Júlia, Bakos Ernő, Balla Gergely, Both Eszter, Gere Csaba, Gere Gabriella, Fazakas Mónika, Fülöp Zoltán-József, Kiss Adorján, Kocsis Lilla-Tünde, Lukács Réka, Márton Csaba, Márton Edina Emőke, Melles Endre, Pável Hunor-Mihály, Podholiczky Rebeka-Ráhel, Portik-Cseres Norbert, Szvinyuk Sándor, Vass Tünde, Vitályos Dorottya

Formația Heveder: Levente Fazakas, Albert Fazakas, László Szilágyi, György Bajna

Solist vocal: Judit Erőss

Spectacolul a fost realizat în colaborare cu actorul László Kiss.
Patronul spectacolului este Tamás Sándor, Președintele Consiliului Județean Covasna.

Premiere:

  • 13 și 14 aprilie, 19:00- Studioul de Dans Háromszék

Biletele pentru spectacol pot fi achiziționate de la Casa de Bilete din centru.
Programul de funcționare al Biroului: luni și miercuri între orele 08.00 și 16.00, marți și joi între orele 08.00 și 18.00, vineri între orele 08.00 și 15.00, și cu o oră înainte de spectacole. Număr de telefon: 0267-312104.

Patronul spectacolului este Sándor Tamás, președintele Consiliului Județean Covasna.

Ordonator principal de credite al Ansamblului de Dansuri „Trei Scaune - Háromszék” este:
magnifiercrosschevron-down