Turnén a Mundruc

2018. október 1.

Évadunk első turnéját a Mundruc c. előadással tartjuk október 3-5. között, melynek keretében Budapesten, Tiszakécskén és Aradon mutatkozik be együttesünk. Budapesten a Határtalan Táncfőváros fesztiválnak leszünk vendégei.

A Könczei Árpád rendezésében készült táncszínházi produkció Martin György néprajzkutató, illetve Mátyás István Mundruc adatközlő emléke előtt tiszteleg. Turnénk keretében egy belföldi és két magyarországi településen mutatjuk be az előadást a következők szerint:

  • október 3. (szerda), 19:00 - Arad, Ioan Slavici Klasszikus Színház (nagyterem) - Aradi Magyar Napok
  • október 4. (csütörtök), 19:00 - Tiszakécske, Arany János Művelődési Központ
  • október 5. (péntek), 19:30 - Budapest, Hagyományok Háza - Határtalan Táncfőváros

A vendégjátékok sorában két fontos rendezvénynek is vendége lesz a Háromszék Táncegyüttes. Október 3-án az Aradi Magyar Napok programjában lépünk színpadra, előadásunk az Aradi Kamaraszínház szervezésében tekinthető meg a nagyszínházban (Ioan Slavici Klasszikus Színház). Az előadásra a belépés ingyenes, helyek a nagyszínház pénztárában igényelhetők.

Budapesten a második alkalommal megrendezett Határtalan Táncfőváros programjában lesz látható a Mundruc október 5-én. A Hagyományok Háza által szervezett táncfesztivál a határon túli hivatásos együttesek legújabb előadásait vonultatja fel. A minifesztivál nem csak arra teremt alkalmat, hogy a határon túli műhelyekben folyó munka legfrissebb színpadi eredményeit megismertesse a budapesti közönséggel, hanem a kísérőprogramoknak (kiállítás, szakmai beszélgetések, táncház) köszönhetően valós képet közvetít a Kárpát-medence szerte működő együttesek helyzetéről, elért eredményeiről. Az idei fesztivált pedig méginkább különlegessé teszi, hogy a programoknak a megújult Budai Vigadó ad otthont.

A budapesti vendégelőadásra jegyeket a Hagyományok Háza jegyértékesítési pontjain, illetve online lehet vásárolni. Bővebb információk itt.

A turné megvalósítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Csoóri Sándor Alap támogatja:

magnifiercrosschevron-down