Ansamblul de Dansuri "Trei Scaune"- "Háromszék" se pregătește de premieră

2023. iunie 8.

Stagiunea noastră actuală este încununată de premiera unei noi producții folclorice, spectacolul "Acasă în patrie" în regia lui Módos Máté și Módosné Almási Berta Csilla, care va avea premiera pe 16 și 18 iunie.

Crearea spectacolului "Acasă în patrie" este un eveniment neobișnuit în viața Ansamblului de Dansuri "Trei Scaune" din două puncte de vedere. Pe de o parte, este debutul creativ al lui Módos Máté și Módosné Almási Berta Csilla, doi tineri coregrafi maghiari care creează pentru prima dată pe scena profesionistă a dansului un spectacol de lung metraj. Pe de altă parte, vor fi aduse la viață dansuri din regiuni care vor fi prezentate pentru prima dată pe scena ansamblului. Spectacolul va cuprinde dansuri din Somogy, Rimóc, Hortobágy, Visk, Bucovina, Nagypalád și Szeghalom. Spectacolul este susținut de Fondul Csoóri Sándor.

"Este o provocare mare. Părăsim peisajul familiar al Transilvaniei, în ai cărei munți și câmpii ne simțim ca acasă. Părăsim regiunea a cărei cultură a făcut parte din viața noastră încă de când eram copii mici și o vorbim aproape ca pe o limbă maternă. Ne îndreptăm spre vest, făcând o scufundare profundă în lumea țăranilor de acolo, care, deși face parte din aceeași cultură spirituală, are atât de multe valori diferite. Facem acest lucru cu la fel de multă dăruire ca și secuii din Bucovina sau Visk înaintea noastră. Vom întâlni atât elemente străvechi, cât și tradițiile civilizate ale noilor mode, dar vom avea, de asemenea, ocazia de a arăta ceea ce am adus de acasă." - spun creatorii.

Premierele vor avea loc pe 16 și 18 iunie, de la ora 19:00, la Studioul de Dans Háromszék, iar pe 19 și 20 iunie vor avea loc alte două spectacole.

Biletele pentru spectacole pot fi achiziționate de la Casa Centrală de Bilete.
Biroul este deschis de luni și miercuri între orele 8:00 și 16:00, marți și joi între orele 8:00 și 18:00, vineri între orele 8:00 și 15:00 și cu o oră înainte de spectacole. Număr de telefon: 0267-312104.

Designul afișului: Felső Boróka

Sponsorul oficial al Ansamblului de Dansuri "Trei Scaune"- "Háromszék" este Consiliul Județean Covasna.
Realizarea spectacolului a fost susținută de:
magnifiercrosschevron-down