Recomandare spectacol în luna iunie

2023. mai 26.

Stagiunea noastră actuală este încununată de premiera unei noi producții folclorice, spectacolul "Acasă în patrie" în regia lui Módos Máté și Módosné Almási Berta Csilla, care va avea premiera pe 16 și 18 iunie. De asemenea, vom prezenta spectacolul memorial Petőfi intitulat "Vom trăi liber."

Crearea spectacolului "Acasă în patrie" este un eveniment extraordinar în viața Ansamblului de Dansuri Trei Scaune din două puncte de vedere. Pe de o parte, este debutul creativ al lui Módos Máté și Módosné Almási Berta Csilla, cei doi tineri coregrafi realizând pentru prima dată pe scena profesionistă a dansului un spectacol de lung metraj. Pe de altă parte, dansurile regiunilor vor fi aduse la viață pentru prima dată pe scena ansamblului nostru. Spectacolul va cuprinde dansuri din Somogy, Rimóc, Hortobágy, Viski, Bucovina, Nagypalád și Szeghalom. Producția este susținută de Fondul Csoóri Sándor.

Premierele vor avea loc pe 16 și 18 iunie de la ora 19:00 la Studioul de Dans Háromszék, iar pe 19 și 20 iunie vor mai avea loc încă două spectacole.

Pe 9 iunie la Sfântu Gheorghe va fi prezentat din nou spectacolul folcloric "Vom trăi liber" în regia lui Ivácson László, care arată relația poetului, născut în câmpie, cu oamenii din Ținutul Secuiesc, variațiile de stare de spirit din anii 1848-1949, entuziasmul și compasiunea apărute în urma evenimentelor curente.

Mai multe despre spectacol: Élni fogunk szabadon - Háromszék Táncegyüttes (hte.ro)

De asemenea, în această lună vom organiza tradiționala casa dansului popular de sfârșit de stagiune. Data exactă și locul de desfășurare vor fi anunțate ulterior.

Ordonator principal de credite al Ansamblului de Dansuri „Trei Scaune - Háromszék” este:
A Hazától hazáig c. új előadás létrejöttét valamint a sepsiszentgyörgyi táncházak megvalósítását támogatja:
magnifiercrosschevron-down