Külföldi turnén A BANDA

2020. január 29.

Február 11-15 között többállomásos külföldi turnéra indulunk A BANDA című előadásunkkal, amelynek keretében Ausztriában, Szlovákiában és Magyarország több városában is látható lesz a Könczei Árpád rendezte produkció.

Turnénk során Bécsben (AT), Dunaszerdahelyen (SK), Sopronban, Pápán és Cegléden  (HU) mutatjuk be A banda című nagy sikerű előadásunkat.

A Háromszék Táncegyüttes híres erdélyi zenészeket, zenekarokat bemutató előadás-sorozatának harmadik részeként (a Csávási ballada és a Száz évig után), A bandában a magyarpalatkai muzsikusok kerülnek középpontba. „A Száz évig sikere folytatásra ösztönzött: a magyarpalatkai banda és a mezőségi esküvők-lakodalmak emléke, a Heveder zenekar mai tudása, érett előadásmódja és a Háromszék Táncegyüttes erősödő tánckara új előadás megszületésére inspirált.” – írja Könczei Árpád rendező-koreográfus az előadás ajánlójában.

A Heveder zenekar kiemelt szereplésével egy mezőségi lakodalom elevenedik meg a színpadon, de a násznép karaktereinek megjelenítése által a tánckarnak is hangsúlyosabb szerep jut, mint a Száz évigben. Könczei Árpád és Könczei Csongor forgatókönyvírók saját, terepen szerzett tapasztalataik alapján, az autentikus folklór nyelvezetével, a prűd közönséget meghökkentő, a mindenre nyitottakat megnevettető eszközökkel idézik a palatkai bandát lakodalom előtt, közben és után – ajánlják az előadást a kritikusok.

TURNÉPROGRAM:

  • Február 11. (kedd), 19:00 –          Sopron (HU), Petőfi Színház
  • Február 12. (szerda), 19:30 –       Bécs (AT), Music&Theatre
  • Február 13. (csütörtök), 17:00 –   Pápa (HU), Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ
  • Február 14. (péntek), 18:00 –       Dunaszerdahely (SK), Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ
  • Február 15. (szombat), 19:00 –    Cegléd (HU), Kossuth Művelődési Központ

A turné megvalósítását a Magyar Kormány és a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatta a Bethlen Gábor Alapon kereszül, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Csoóri Sándor Alap program által.

magnifiercrosschevron-down