Májusi programkínálatunk

2018. mai 3.

A Háromszék Táncegyüttes május folyamán sem unatkozik, hiszen a sepsiszentgyörgyi előadások mellett, többek közt egy Magyarországot és Romániát is érintő turnét szervezünk. Vendégül látjuk ugyanakkor a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttest, illetve ebben a hónapban is lesznek különálló kiszállásaink.


•  Májusi AranyAsszonyok

Az Femeile de aur című rituális folklórelőadásunkat a hónap folyamán két ízben
is láthatják a nézők, hiszen május 3-án és 28-án is játsszuk a Furik Rita által rendezett produkciót. Az este 7 órától kezdődő előadásokra személyesen a Kulturális Szervezőirodában, illetve online a www.biletmaster.ro oldalon lehet jegyeket váltani.


• Marosvásárhelyen a Mundruc

Május 7-én, 19 órától a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében lesz látható a Martin György emlékére készült Mundruc c. táncszínházi produkciónk.

A vásárhelyi előadásra jegyek válthatók a Kultúrpalotában működő jegyirodában (keddtől péntekig 12.00 és 17.30 óra között), a Színházban működő jegypénztárban (keddtől péntekig 9.00 és 15.00 óra között, valamint előadás előtt egy órával), illetve online a https://www.biletmaster.ro/hun/Event/44002405/Mundruc linkre kattintva.


• Nagyszabású turnén a Háromszék Táncegyüttes

A hónap közepén több állomást érintő turnéra indul a Háromszék Táncegyüttes. A körút során a Két kezem forgatta, szívem táncoltatta, illetve a Mundruc című előadásainkat láthatják az erdélyi és a magyarországi nézők.

Maroshévízen, Budapesten és Hajdúbagoson is látható lesz a Két kezem forgatta, szívem táncoltatta című hagyományos folklórelőadás! Míg Maroshévíz és Hajdúbagos esetében a helyi művelődési házba várjuk a nézőket, addig a budapesti fellépésre a IV. Székely Fesztivál keretében kerül sor, így itt a Millenárison játsszuk majd a produkciót.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Kulturális Alap és a Bethlen Gábor Alap támogatásával több erdélyi és magyarországi települést érint a Mundruc című táncszínházi előadás turnéja is. A Könczei Árpád által rendezett produkciót a nagybányai, a nagykárolyi, a nyírbátori, a maglódi és a kiskunmajsai közönség tekintheti meg.

Két kezem forgatta, szívem táncoltatta
május 10., 19:00 – Maroshévíz, Művelődési Ház
május 12., 19:30 – Budapest, Millenáris (IV. Székely Fesztivál)
május 13., 17:00 – Hajdúbagos, Művelődési Ház

Mundruc
május 14., 19:00 – Nagybánya, Városi Színház
május 15., 19:00 – Nagykároly, Városi Színház
május 16., 19:00 – Nyírbátor, Nyírbátori Kulturális Központ
május 17., 19:00 – Maglód, MagHáz Művelődési Ház
május 18., 19:00 – Kiskunmajsa, Konecsni György Kulturális Központ


• Pöttöm Palkó Sepsiszentgyörgyön

Május 22-én és 23-án vendégjátékkal érkezik hozzánk a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes. A Pöttöm Palkó című népszerű mesefeldolgozást a Tamási Áron Színház nagytermében nézhetik meg az érdeklődők.

A legkisebb fiú kalandos története ez, amelynek végére a főhős eléri áhított vágyát: a többiek tiszteletét. Valódi gyermekműsor, igazi mese, igazi gyerekeknek, akik az előadás közben nézőkből maguk is szereplőkké válhatnak. A mese alaptörténete kissé Jancsi és Juliskára emlékeztető. A gyerekeknek otthonos mondafüzérek, mondókák, kiszámolók, vagy akár bosszantó névcsúfolók teljes arzenálja átvonul az előadáson. A rengeteg erdő kellős közepén kibomló kalandok során, amint az várható volt, a legkisebb testvér, Pöttöm Palkó hőssé érik, és a kezdeti megaláztatásait ünnepléssé alakítják tettei, testvérei vállukon hordozva ünneplik végül.

Regizor- coregraf: Ivácson László
Montaj muzical: Fazakas Levente
Dramaturg: Fazakas Misi

Főszerepben vendégelőadó Antal Adorján,
a Fölszállott a páva 2015-ös szóló és páros tánc kategóriagyőztese.


Felhívjuk közönségünk figyelmét, hogy márciustól már online is lehet jegyet váltani társulatunk sepsiszentgyörgyi előadásaira: 
www.biletmaster.ro .

Az online lehetőség mellett, a sepsiszentgyörgyi előadásokra a Kulturális Szervezőirodában is kaphatók jegyek. Az iroda nyitva tartási rendje: hétfőtől csütörtökig 10-16 óra között, pénteken 11-13 óra között, valamint előadások előtt egy órával. Telefonszám: 0267-312104.

magnifiercrosschevron-down