Programjaink a Tánc Világnapján és a Szent György Napokon

2019. április 25.

A Vágják az erdei utat... című nagysikerű előadásunkkal ünnepeljük a Tánc Világnapját április 29-én, a városnapok keretében pedig két táncházat is szervezünk május 3-án és 4-én.

Az április 24 - május 5. között zajló Szent György Napok programkínálatában idén egy folkórelőadással és két ünnepi nagy táncházzal várjuk közönségünket Sepsiszentgyörgyön. A tánc nemzetközi világnapja alkalmából április 29-én, hétfőn 19 órától a Vágják az erdei utat... c. előadásunkat tűztük műsorra a Háromszék Táncstúdióban. Az Ivácson László rendezésében készült folklórelőadás keserű-édes emlékezés, egy olyan táncos-zenés barangolás, amelyben a gyergyói, a küküllő-menti, a sajó-menti és az észak-mezőségi tájegységek magyar, román, illetve cigány népzene és néptánc világába utaztatjuk a nézőt – száz évet vissza az időben.

A hagyományos Szent György-napi táncházakra május 3-án és 4-én 21 órától a Tamási Áron Színház előcsarnokában kerül sor, ahová a belépőjegy mindkét alkalommal 10 lejbe kerül. A házigazdák Melles Endre és Ádám Júlia, muzsikál a Heveder zenekar és a Folker együttes.

A Háromszék Táncegyüttes programjai a Szent György Napok keretében:

Április 29. (hétfő), 19:00 - Vágják az erdei utat... - a Tánc Világnapja alkalmából
Helyszín: Háromszék Táncstúdió
Jegyek a Központi Jegyirodában és online, a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók.

Május 3. (péntek) és május 4. (szombat ), 21:00 - Szent György-napi táncházak
Helyszín: Tamási Áron Színház előcsarnoka
Belépő:10 lej

magnifiercrosschevron-down