Köszönjük a Bethlen Gábor Alap támogatását

2023. június 19.

Együttesünk tevékenységét évről-évre nagy mértékben segíti a Lajtha László Alapítvány folyamatos háttértámogatása. A Bethlen Gábor Alap pályázati támogatásának köszönhetően a Lajtha László Alapítvány stabil működését sikerült biztosítani 2022 július - 2023 február periódusban.

A pályázati támogatás keretében az Alapítvány működési költségeit sikerült finanszírozni az alábbiak szerint:

  • könyvelő bérköltsége
  • Alapítványi autók üzemanyag költsége
  • Alapítványi autók karbantartási költsége.

A pályázati támogatás nagy mértékben segítette Alapítványunk stabil működését, ugyanis az Alapítvány keretében dolgozó személyzet munkabére kizárólag pályázati támogatások által biztosított. Ugyanakkor a Magyar Kormány egy korábbi támogatásából megvásárolt autók költségeit is csak pályázatok által lehetséges finanszírozni.

A támogatás nem csak az Alapítvány működéséhez járult hozzá, de közvetett formában jelentősen segítette a Háromszék Táncegyüttes működését is a turnék, kiszállások lebonyolításában. A 2022. június 14-15. között megvalósuló turné, valamint a november 15-i vendégjáték alkalmával az üzemanyag költségeket finanszíroztuk alapítványi forrásból. 2022. június 14-15. periódusban Győrre látogatott el együttesünk a Világhírű Redever és Táncsétány c. előadásokkal. Június 14-én a VII. Gyermek Táncfesztiválon léptünk színpadra, 15-én pedig Magyarország egyik legrangosabb táncművészeti fesztiválján, a XVII. Magyar Táncfesztiválon vettünk részt. November 15-én a Rézhúron c. folklórelőadással a nagyszebeni közönség előtt a 17. Ars Hungarica kulturális fesztivál keretében mutatkozott be társulatunk.

A Lajtha László Alapítvány és a Háromszék Táncegyüttes nevében egyaránt köszönjük a Bethlen Gábor Alapnak, hogy ilyen nagylelkűen segítik munkánkat, hogy támogatásuk által évről-évre egyre stabilabb működési keretek között tudunk munkálkodni a magyar népi szellemi örökség megőrzésében és továbbadásában, a hagyományos népi kultúra átörökítésében.

A Lajtha László Alapítvány és a Háromszék Táncegyüttes tevékenységét a Magyar Kormány támogatta a Bethlen Gábor Alapon keresztül.
magnifiercrosschevron-down