Forgatós vendégjátékok a régióban

2018. április 10.

Csíkkarcfalván, Négyfaluban és Kovásznán mutatjuk be az Ivácson László rendezésében készült Két kezem forgatta, szívem táncoltatta c. előadásunkat április 10-12. között.

Három nap alatt három megyében lép színpadra társulatunk a Kárpát-medencei forgós-forgatós táncokból készült folklórelőadásunkkal. A Két kezem forgatta, szívem táncoltatta c. produkció rendező-koreográfusa Ivácson László, az előadás koreográfiáinak megalkotásában közreműködtek továbbá Kocsis Enikő, Fitos Dezső, Busai Norbert, Busai Zsuzsanna, Kádár Ignác, Furik Rita, Richtarcsík Mihály. A táncprodukcióban gyimesi, sóvidéki, györgyfalvi, vajdaszentiványi és felvidéki táncokat láthat a közönség.

"Ha valaki azt szeretné megfogalmazni, hol a helye a magyar néptáncban az erdélyi forgatósoknak, csak annyit kell tennie, hogy végignézi a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes (...) produkcióját, és készen kapja a megoldást: a párban táncolás legdrágább kincse, legszebb ékszere a forgatós, ami nemcsak a szemlélőnek tetszetős, belső tartalmát tekintve is igen mély érzelmeket hordoz." (Fekete Réka, Háromszék Napilap)

Folklórműsorunkat a következő helyszíneken tekinthetik meg az érdeklődők:

  • Április 10. (kedd), 19:00 - Csíkkarcfalva, Művelődési Ház
  • Április 11. (szerda), 19:00 - Négyfalu, Multikulturális Központ
  • Április 12. (csütörtök), 18:30 - Kovászna, Városi Művelődési Ház

Jegyek előadás előtt a helyszínen kaphatók mindhárom településen.

Bővebben az előadásról: https://hte.ro/wp/ket-kezem-forgatta-szivem-tancoltatta/

magnifiercrosschevron-down