Elhunyt Deák Gyula Levente, együttesünk igazgatója

2022. január 6.

Fájdalommal adjuk hírül, hogy Deák Gyula Levente, együttesünk igazgatója súlyos betegség következtében szerdán délután örökre eltávozott közülünk.

Személyében elveszítettük a vezetőt, aki három évtizeden át egyengette utunkat a műfajokon, vidékeken és határokon átívelő táncsétányokon és táncösvényeken. Aki a biztonságot, a stabilitást, az erőt és a bátorságot képviselte társulatunkban, és akinek mindig a második családja voltunk.
Halála mérhetetlen veszteség nemcsak a Háromszék Táncegyüttes, de az egész erdélyi néptáncélet számára. Munkaközösségünk őszinte részvétét fejezi ki a gyászoló családnak.

Temetése 2022. január 8-án, szombaton 13 órakor lesz Sepsiszentgyörgyön a szemerjai református temető új ravatalozójából. Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Zenész barátaink hozhatnak hangszert magukkal, hogy méltó módon kísérjük el együtt utolsó útjára.

Nyugodj békében, Gyuszi!
Pihenésed legyen csendes, emléked áldott!
Mindent köszönünk, hagyatékod őrizzük és visszük tovább!

✞ Deák Gyula Levente
1959.05.10 - 2022.01.05.

[:ro]Cu tristețe vă anunțăm că Deák Gyula Levente, directorul ansamblului nostru, a încetat din viață miercuri după-amiază din cauza unei boli grave.

În el am pierdut un conducător care timp de trei decenii ne-a netezit drumul pe aleile de dansuri întinzând prin diferite genuri, regiuni și granițe. El a reprezentat securitatea, stabilitatea, puterea și curajul la instituția noastră, noi fiind o a doua familie pentru el .

Moartea sa este o pierdere incomensurabilă nu doar pentru Ansamblul de Dansuri „Trei Scaune”- „Háromszék”, ci pentru întreaga comunitate de dans popular din Transilvania. Echipa noastră își exprimă sincerele condoleanțe familiei îndurerate.

Înmormântarea sa va avea loc sâmbătă, 8 ianuarie 2022, la ora 13:00, de la noua casă mortuară a Cimitirului Reformat Semeria din Sfântu Gheorghe. Exprimarea condoleanțelor cu o oră înainte de înmormântare.
Prietenii noștri muzicieni își pot aduce instrumentele pentru a-l însoți cu demnitate la locul de veci.

Odihnește-te în pace, Gyuszi!
Fie ca odihna ta să fie liniștită și memoria ta binecuvântată.
Îți mulțumim pentru tot, moștenirea ta va fi păstrată și dusă mai departe!

✞ Deák Gyula Levente
10.05.1959- 05.01.2022.

magnifiercrosschevron-down