Teatrul de Dans Bekecs vine cu spectacol invitat

2024. ianuarie 29.

Cel mai tânăr ansamblu profesionist de dans din Transilvania, Teatrul de Dans Bekecs, uimește publicul cu producțiile sale de dans popular și teatru-dans, precum și cu spectacole ocazionale de proză. "Aruncat între două lumi, căreia dintre ele să-i dau mâna dreaptă, nu știu" - acesta este citatul Madách ales de creatori ca motto al spectacolului "Pe cine ai iubit, Madách?", care va fi prezentat pe 22 februarie la Studioul de Dans Háromszék.

Imre Madách, mândria mondială a literaturii maghiare, a trăit în brațele femeilor care i-au definit viața și opera, Anna Majtényi și Erzsébet Fráter. În timp ce lumile fundamental și minuțios de diferite ale soacrei și norii se războiesc, între ele se consumă blândul scriitor care trăiește pentru creație. Bătăliile lor se duc pentru a intra în posesia exclusivă a iubirii scriitorului. Ambele femei vor să se dezvinovățească în fața Domnului, să-și facă un bilanț al vieții lor, să caute reasigurare. În spectacolul nostru, personajele noastre dezvăluie evenimentele decisive din viața lor, forțele motrice ale acțiunilor lor, gândurile și sentimentele lor cele mai intime și îl evocă pe Imre Madách, acum mort. O temă eternă, aproape cotidiană: antagonismul și dușmănia dintre soacră și noră, și durerea neputincioasă a omului care le iubește pe amândouă, măcinată între ele. Așa a trăit Imre Madách și așa a creat Tragedia omului.

Actori:
Majthényi Anna - Kilyén Ilka
Fráter Erzsébet - Ritziu Ilka-Krisztina
Madách Imre - Györfi Csaba

Creatori:
Compozitor: Boros Csaba
Scenografie - designer de costume: Cristina Breteanu
Regizor - coregraf: Györfi Csaba

Biletele pentru acest spectacol pot fi achiziționate de la Casa Centrală de Bilete.
Orele de funcționare ale biroului: luni, marți și miercuri între orele 8:00 și 16:00, joi între orele 8:00 și 17:00, vineri între orele 8:00 și 15:00 și cu o oră înainte de spectacol. Număr de telefon: 0267-312104.

magnifiercrosschevron-down