Októberben gurul a Szerencsekrajcár

2018. octombrie 9.

Az Ivácson László rendezésében készült Ban de noroc c. mesejátékkal leszünk vendégei a hivatásos táncegyüttesek találkozójának október 19-én Marosvásárhelyen. Október folyamán összesen 10 alkalommal játsszuk az előadást Sepsiszentgyörgyön, Erdélyben és Magyarországon. 

A gyermekelőadások sorában változatos befogadó helyszínek és rendezvények szerepelnek: játsszuk sepsiszentgyörgyi játszóhelyünkön, lesz vidéki kiszállásunk, bemutatkozunk Erdély legrangosabb táncművészeti seregszemléjén, majd négy állomásos erdélyi és magyaroszági turné következik, amelynek keretében egy kortárs tánctalálkozón is színpadra lépünk.

A mesejátékot október 16-án, kedden 12 órától Kézdiszentléleken, a Művelődési Házban mutatjuk be, október 17-én, szerdán 11 órától pedig Sepsiszentgyörgyön játsszuk szervezett iskolai csoportok számára a Háromszék Táncstúdióban.


XIV. Erdélyi Magyar Hivatásos Táncegyüttesek Találkozója

Idén a Maros Művészegyüttes a házigazdája a tizennegyedik alkalommal megrendezett hivatásos táncművészeti seregszemlének, amelyet október 18-21. között szerveznek meg Marosvásárhelyen. A vándorfesztiválon Erdély hivatásos táncegyüttesei önálló előadásaikkal lépnek a közönség elé, de közösen is bemutatkoznak a találkozó gálaműsorán. A rendezvény kitűnő alkalmat nyújt a szakmai párbeszédre, egymás munkájának és fejlődésének a megismerésére, valamint az együttesek közti kapcsolattartásra is.

A Háromszék Táncegyüttes idén gyermekelőadással vesz részt a fesztiválon, az Ivácson László rendezésében készült Ban de noroc c. mesejáték október 19-én, pénteken 12 órától lesz látható a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében.

Bővebb információk a találkozó honlapján.


Nyugat-erdélyi és magyarországi turné

A hivatásos táncegyüttesek találkozóját követően turnéra indul együttesünk, egy belföldi és három magyarországi településen összesen 7 alkalommal mutatjuk be a Szerencsekrajcárt. A turnét az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja. A vendégjátékok sorában a Budakalászon megrendezett XV. Kalászi Kortárs Tánctalálkozón is színpadra lépünk.

A turné állomásai:

  • Október 23. (kedd), 10:00 és 12:00 - Nagykároly, Városi Színház
  • Október 24. (szerda), 10:00 és 14:00 - Miskolc, Művészetek Háza
  • Október 25. (csütörtök), 9:00 és 11:00 - Budakalász, Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár - a XV. Kalászi Kortárs Tánctalálkozó keretében
  • Október 26. (péntek), 11:00 - Tiszakécske, Arany János Művelődési Központ

Realizarea turneului este finanțată de:

magnifiercrosschevron-down