Recomandare spectacol în luna martie

2024. februarie 22.

Ne pregătim pentru prima lună de primăvară cu un program bogat și variat. Spectacolul nostru folcloric "Vom trăi liber", în memoria lui Petőfi, va fi în centrul atenției, spectacolul nostru de teatru-dans ECCE HOMO va fi reluat pe scenă, Atelierul de Dansuri Populare Udvarhely și Ansamblul de Dansuri Oradea vor veni cu spectacole invitate, iar la sfârșitul lunii orchestra noastră va face demonstrații instrumentale organizate pentru studenți.

Între 7 și 10 martie, vom pune în scenă la Sfântu Gheorghe, Aita Mare, Estelnic și Suseni spectacolul folcloric "Vom trăi liber", în regia lui Ivácson László, care prezintă relația lui Petőfi Sándor cu oamenii din Ținutul Secuiesc, starea de spirit din anii 1848-1949, entuziasmul și compasiunea apărute în urma evenimentelor actuale.

La mijlocul lunii vom fi în turneu la Arad, Timișoara și Târgu Mureș cu spectacolul în memoria lui Petőfi. La Arad și Timișoara, trupa noastră va fi prezentă la festivitățile comemorative de 15 martie.

Mai multe despre spectacol: Vom trăi liber

În a doua jumătate a lunii, vom prezenta noua producție de teatru-dans ECCE HOMO în afara județului: pe 21 martie la Odorheiu Secuiesc și pe 22 martie la Miercurea Nirajului. În această producție, coregraful Farkas Tamás din Békéscsaba și actorul-regizorul Tapasztó Ernő din Arad prezintă o interpretare unică a zece tablouri emblematice ale lui Munkácsy Mihály. Prin intermediul operelor genialului pictor, artiștii își propun să transmită idei actuale, contemporane secolului XXI, cum ar fi munca copiilor, exploatarea copiilor, fragilitatea umană, dragostea, sarcasmul, dorința, caracteristicile naturii umane împovărate de păcatul originar.

Mai multe despre spectacol: ECCE HOMO

În zilele de 25 și 26 martie, orchestra noastră va face, de asemenea, trei demonstrații instrumentale pentru elevi. De data aceasta, copiii din Brașov, Covasna și Zăbala vor avea ocazia să cunoască diferite instrumente.

Pe parcursul lunii martie, două companii profesioniste de dans vor fi oaspeții noștri la Sf. Gheorghe. Pe 11 martie, Atelierul de Dans Popular Udvarhely va prezenta o piesă de basm. Spectacolul pentru copii "Világszép Nádszálkisasszony", în regia lui Ivácson László, va fi prezentat în două spectacole organizate la Studioul de Dans Háromszék.

La sfârșitul lunii Ansamblul de Dansuri Oradea va aduce două spectacole invitate. Pe 28 martie, în Studioul de Dans Háromszék va fi prezentată producția de teatru fizic "Le Schmürz", iar pe 29 martie, în sala mare a Teatrului Tamási Áron, va fi prezentată producția de teatru-dans "Istenes", în regia lui Novák Péter .

Casa dansului popular va fi organizată vineri, 1 martie în holul Teatrului Tamási Áron de la ora 20.00.

Ordonator principal de credite al Ansamblului de Dansuri „Trei Scaune - Háromszék” este:
Producția spectacolului ECCE HOMO a fost susținută de:
magnifiercrosschevron-down