Közkívánatra újra itthon A banda

2017. decembrie 4.

A banda az egyik legtöbbett játszott előadás, mely négy év után is töretlen sikernek örvend. A novemberi turnét követően, december 7-én 19 órától, a Tamási Áron Színház, nagyteremében ezúttal itthon is megtekinthető az előadás.

A banda c. előadás a népi kulturális örökséget értelmezi újra a színház eszközeivel, Könczei Árpád és Könczei Csongor forgatókönyvírók saját tapasztalataik alapján fogalmazzák újra a mezőségi lakodalmak emlékét. A sajátosan groteszk, a prűdeket meghökkentő, nyitottakat megnevettető, ízig-vérig táncszínház előadást 2013-ban mutatta be az együttesünk, a nagy sikerre való tekintettel pedig 2017-ben újra műsorra tűztük a produkciót.

"Az 1970-es évek végétől a 90-es évek elejéig több alkalommal éltem át személyesen is mezőségi: palatkai, vajdakamarási, mezőkeszüi, visai esküvőket, lakodalmakat. Nemcsak a magyarpalatkai banda játéka, zenéjük ereje, lendülete volt az elragadó, hanem a násznép mulató energiája is. Azok az emberek szerettek mulatni, fáradhatatlanul sokat és jól táncoltak. A 21. századdal a hagyományos falusi lakodalmak is lassan eltűnnek, átalakulnak." (Könczei Árpád)

Az előadásról bővebben: https://hte.ro/wp/a-banda/
Videó-előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=O3IUGMbnbPE

SZEREPOSZTÁS
A banda – a Heveder zenekar: Fazakas Levente, Molnár Szabolcs, Fazakas Albert, Szilágyi László, Bajna György
Örömapa – Törő Bence
Örömanya – Vajda Katalin
Vőfélyek – Melles Endre, Péter Előd
Nyoszolyólányok – Kocsis Lilla-Tünde, Váradi Ágnes
Násznagy – Márton Csaba
Násznagyasszony – Pilinger Mónika
Zenészfeleségek és menyasszonyfektetők – Dombi Rózsa, Keresztes Gabriella, Kocsis Lilla-Tünde, Lukács Réka, Váradi Ágnes, Virág Imola
Gumicsizmás pár – Portik Cseres Norbert, Virág Imola
Román vendégek – Pável Hunor-Mihály, Ádám Júlia
Agresszív részegek – Gidró Roland, Portik Cseres Norbert
Vendégek – Dombi Rózsa, Gere Csaba, Keresztes Gabriella, Kiss Adorján, Lukács Réka, Márton Csaba, Székely Edina-Emőke, Szvinyuk Sándor, Virág Imola

ALKOTÓK
Forgatókönyv: Könczei Árpád, Könczei Csongor
Zenei szerkesztő - játéktér: Könczei Árpád
Táncoktatók: Busai Norbert, Busai Zsuzsanna
Jelmezkészítés: Simó Júlia
Videó: Bakó Kincső, Kató Zsolt, László Lóránd
Művészeti munkatárs, táncoktató: Könczei Csongor
Rendező - koreográfus: Könczei Árpád

Jegyinformációk: 20 lej felnőtteknek, 10 lej diákoknak és nyugdíjasoknak.
Jegyek elővételben a Kulturális Szervezőirodában kaphatók. A szervezőiroda nyitva tartási rendje: hétfőtől csütörtökig 10-16 óra között, pénteken 11-13 óra között, telefonszám 0267-312104.

magnifiercrosschevron-down