Köszönjük a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Csoóri Sándor Alap támogatását

2023. iulie 17.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Csoóri Sándor Alap átfogó működési támogatásának köszönhetően színvonalas, előadásokban gazdag művészeti programot valósíthattunk meg a 2022/2023-as évadban.

A pályázati támogatás turnék, vendégjátékok lebonyolítását tette lehetővé, új előadások létrejöttéhez, táncházak, rendezvények megvalósulásához járult hozzá, a társulat technikai működését, kommunikációját segítette.

A turnék, vendégjátékok alkalmával a támogatásból szállásköltségeket, közreműködői, előadói tiszteletdíjakat finanszíroztunk.

A támogatás nagymértékben hozzájárult az évad során bemutatott Tragédia, Élni fogunk szabadon és Hazától hazáig c. előadások létrejöttéhez is, az alkotók, előadók tiszteletdíjának és az előadás díszlet, valamint jelmez költségeinek finanszírozása által.

A Lajtha László Alapítvány és a Háromszék Táncegyüttes havi rendszerességgel megszervezett táncházai főként a Csoóri Sándor Alap támogatásával valósulnak meg. A támogatás keretében 2 táncházat szerveztünk, melyek során a házigazdák és a táncházban muzsikáló zenekar tagjainak tiszteletdíját fizettük.

2022. november 11-12 között sikeresen megrendeztük a Lajtha László Alapítvány és a Háromszék Táncegyüttes szervezésében éves rendszerességgel megvalósuló sepsiszentgyörgyi Népzene és- néptánctalálkozót, mely az erdélyi népi kultúra egyik végvárának szerepét tölti be. A rendezvény immár 32. alkalommal került megszervezésre. A találkozó kiemelt programja volt a Székelyföldi Legényesverseny 8. kiadása. A támogatásból a vetélkedő zsűri elnökének tiszteletdíját biztosítottuk.

A támogatásból továbbá a társulat színpadtechnikai működését segíthettük hangmesteri szolgáltatás finanszírozása által: az évad során megvalósított élő zenés előadások és zenekaros próbák minőségi hangosítását sikerült biztosítanunk.

A támogatásból intézményünk kommunikációját is fejlesztettük. A fiatalabb generáció megszólítását tartva szem előtt, az aktuális kommunikációs trendekhez igazodó előzetes videót készítettünk az Élni fogunk szabadon c. produkcióról. A támogatásból továbbá nyomtatott és online eszközöket is finanszíroztunk: előadásaink hirdetésére plakátokat, műsorfüzeteket készítettünk, vendégjátékaink népszerűsítésére Facebook hirdetéseket vettünk igénybe.

A támogatás a pályázat gördülékeny lebonyolítását is segítette. A pályázatot lebonyolító Lajtha László Alapítvány irodavezetőjének munkabérét biztosítottuk általa.

Köszönjük a Kulturális és Innovációs Minisztériumnak és a Csoóri Sándor Alapnak, hogy ilyen átfogó módon segítette a Háromszék Táncegyüttes értékőrző és színvonalas előadó-művészeti munkásságát.

A Lajtha László Alapítvány és a Háromszék Táncegyüttes tevékenységét a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Csoóri Sándor Alap támogatta:
magnifiercrosschevron-down