Ifjú táncosok és kiváló eredmények a II. Székelyföldi Legényesversenyen!

2015. mai 18.

A II. Székelyföldi Legényesverseny,2015. május 16-án került megrendezésre 21 órától a Tamási Áron Színház előcsarnokában.

A versenyre 8 fiatal amatőr táncos legény jelentkezett Kovászna megyéből, Hargita megyéből és Maros megyéből egyaránt. A verseny az Évadzáró táncház keretében zajlott, amelyen a zenét a Heveder zenekar és a Folker együttesek biztosították.

A Legényesverseny résztvevői: Dobai Balázs (Sepsiszentgyörgy), Csog Lehel (Erdőfüle), Farkas Forgács Jenő (Újszékely, Hargita megye), Kovács Szabolcs Zoltán (Szabéd, Maros megye), Lupuly Jakab (Sepsiszentgyörgy), Oláh Dávid (Szabéd, Maros megye), Tekeres Szilárd (Etéd, Hargita megye), Tusa Adorján (Sepsiszentgyörgy).

A verseny két részből állt: egy kötelező táncfolyamt bemutatása Jakab József pontozó táncából, valamint egy szabad táncfolyamat bemutatása ugyancsak Jakab József pontozó és szegényes táncaiból.
Mind a 8 résztvevő elismerésben részesült, az emléklap mellett a Fekete Réka és Ferencz Csaba által szerkesztett Forrásvidéken és Táncbeszéd kötetekkel ajándékozták meg őket a szervezők. A Legényesverseny nagydíjasai emellett pénzjutalomban is részesültek.

A verseny két részből állt: egy kötelező táncfolyamt bemutatása Jakab József pontozó táncából, valamint egy szabad táncfolyamat bemutatása ugyancsak Jakab József pontozó és szegényes táncaiból.

Mind a 8 résztvevő elismerésben részesült, az emléklap mellett a Fekete Réka és Ferencz Csaba által szerkesztett Forrásvidéken és Limbajul dansului kötetekkel ajándékozták meg őket a szervezők. A Legényesverseny nagydíjasai emellett pénzjutalomban is részesültek.

A Legényesverseny nagydíjai a következők szerint kerültek kiosztásra:

Kötelező táncok versenye

I. díj - "Az év kiváló legényes táncosa": Lupuly Jakab (Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye)

II: díj: Tekeres Szilárd (Etéd, Hargita megye)

Szabad táncok versenye

I. díj – „A legényes újraalkotója”: Farkas Forgács Jenő (Újszékely, Hargita megye)

II. díj: Oláh Dávid és Kovács Szabolcs Zoltán (Szabéd, Maros megye)

A zsűri különdíja – „A legjobb szegényest táncoló legény”: Csog Lehel Zoltán (Erdőfüle, Kovászna megye)

Közönségdíj: Lupuly Jakab

Sok sikert kívánunk nektek a továbbiakban is!

Referent artistic:: Lajtha László Alapítvány
Főtámogató: Dália Kertészet
Sponsori: Kovászna Megye Tanácsa, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

magnifiercrosschevron-down