Hagyományok Háza napok Sepsiszentgyörgyön!

2016. aprilie 7.

A budapesti Hagyományok Háza nyílt programokat szervez Sepsiszentgyörgyön április 8-10. között. Három szekcióban várják színvonalas szakmai programmal a néphagyományok iránt érdeklődőket.
A Hagyományok Háza Napok rendezvénysorozat keretében a néphagyomány mai alkalmazásának lehetőségeit kívánják bemutatni, élményszerű előadások és műhelyfoglalkozások által. A rendezvény, Kolozsvár és Komárom után, április 8-10. között Sepsiszentgyörgyön kerül megrendezésre. A szakmai előadások és műhelymunkák mese-tánc-ének, kézműves és népzenei szekciókban zajlanak. A programot továbbá koncertek és táncházak színesítik, és nemcsak a felnőttek (pedagógusok, közművelődési szakemberek), hanem a gyerekközönség részvételére is számítanak. Lemezbemutató koncertet ad például a Parapács zenekar április 8-án, pénteken 19 órától a Székely Nemzeti Múzeum Bartók termében, ezt követően 21 órától táncház lesz a Tamási Áron Színház előcsarnokában, szombaton este 20.30-tól pedig ismét táncház-folkkocsmát rendeznek a Hostel Sörkertben.

A szakmai programok a Háromszék Táncstúdióban és a Míves Házban zajlanak. A Hagyományok Háza Napok rendezvényen a részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. A részletes program és a regisztrációs lap a www.hagyomanyokhaza.hu weboldalon érhető el.

A program megvalósításában együttműködő szervezetek: Háromszék Táncegyüttes, Hostel Sörkert, Kovászna Megyei Művelődési Központ, Lajtha László Alapítvány, Székely Nemzeti Múzeum, Városimázs Iroda Sepsiszentgyörgy.

magnifiercrosschevron-down