Carul diavolului

A minket körülvevő, elanyagiasodott világban az értékek egyre inkább a fejük tetejére állnak, kicserélődnek és új, értékeknek kikiáltott torzságok születnek. A pénz vezette világban, az ember kompromisszumokat köt, így próbálva felvenni a ritmust, feledve a rítust. Ez a jelen.

„Viszont a világban vannak – lehet új elemekkel bővülő – mégis örök érvényű igazságok. Ezeket meg kell őrizni, konzerválni kell, és tovább kell adni. Ez nem butaság, hanem azt jelenti, hogy az emberben van ragaszkodás az igazán fontos régi iránt, és meg tudja ítélni, hogy mi az, ami valóban érték, és mi az, ami bóvli.”- írja Jókai Anna. A kérdés pontosan az: valóban meg tudjuk- e ítélni, vagy már kilúgozódott belőlünk mindaz ami emberi. Az élet sodrásában meg tudunk- e állni az árban? Vagy jobb esetben: ellen tudunk- e szegülni az árnak? Le tudjuk-e küzdeni magunk árny- lényét, újra és újra visszatalálva a szertartásainkhoz? Vagy a társadalom által diktált tempóban már nem vagyunk képesek megélni mindazt ami igaz? És ha – szerencsés esetben – bejárunk egy utat, ha keresünk és megtalálunk, akkor az megélhető-e, működőképes-e ebben a mindent elsodró világban?  Vajon az ember mennyire szabad, mennyire tudja megélni saját szent, szertartásos pillanatait?…- ezek azok a kérdések, amelyre az előadásnak rá kell kérdeznie. Így tudja majd elérni a legfontosabbat, amit egy előadás (színházi, tánc, néptánc,…- nevezhetjük bárminek, de maradjunk a szertartás mellett) elérhet: a néző szembesítését ezekkel az alapkérdésekkel, amelyek alól, a válaszokat halogatva hajlamosak vagyunk kibújni.

DISTRIBUȚIA
A fiú: Ürmösi Incze Hunor
A fiú árnyalakja: Tőkés Zsolt
Vásári bábjátékos: Jánó Tibor
A bábjátékos lánya: Kádár Kata
Vásárosok: Albert Éva, Bajkó László, Csáki Csaba, Györgyjakab András, Hatházi Vilmos, Horváth Tas, Imre Béla, Jancsó Zita, Karácsony Tünde, Karácsony Zsuzsa, Kiss Enikő, Kiss Örs, König Mária Terézia, Kubánda Lilla- Tünde, Nagy Szende, Tüzes Csilla, Virág Endre, Virág Imola

Orchestra: Fazakas Levente, Fazakas Albert, Szilágyi László, Bajna György

Creatori:
Rendező munkatársa: Fazakas Misi
Díszlet- és jelmeztervező: Bocskay Anna m.v.
Zenei szerkesztő: Molnár Szabolcs
Bábjáték: Nagy Kopeczky Kálmán m.v.
Teszt2

Spectacole viitoare

magnifiercrosschevron-down