Femeile de aur

2018. martie 19.

[:hu]Furik Rita rendezésében mutatja be legújabb produkcióját a Háromszék Táncegyüttes, az AranyAsszonyok c. rituális folklórelőadás premierjére március 20-án és 22-én kerül sor.


Femeile de aur
rituális folklórelőadás

Az ősi magyar szellemiségben az AranyAsszonyok a női teremtő és gyógyító minőséget képviselték, a Szeretetet és az Élet továbbadását. Szellemi vezetőkként égi és földi tudást kapcsoltak egybe. Az istennői minőség földi helytartói ők, olyan asszonyok, akikben elevenen élnek az ősi gyökerek, akik tudják a Mindenség titkait, ismerik önmagukat és a tudatosságukból eredő szolgálatukat.

Mi az, amit el kell tanulnunk az Égi Anya hajdani avatott Asszonyaitól?
Mi az, amit a mai kor identitását kereső női lelke egyre jobban szomjaz?
Amitől oly régen megfosztva van?

A Din post în post és Povestea mea c. előadások rendezőjének újabb alkotása, egyfajta szellemi folytatása a megkezdett útnak. Furik Rita a hagyomány szakrális erejével közelít témáihoz, ez esetben a Nőt és a Férfit kívánja visszaemelni méltó helyére, és a Napbaöltözött NagyBoldogasszony jelképével pedig a halhatatlan hitről vall. A folklórba ágyazott motívumok a tánc, az élő népzene és ének nyelvén egyért szólnak: feleleveníteni a hitet az iránt, hogy a Szeretet az egyetlen létező és élhető kommunikációs csatorna.

Koreográfusok és táncmesterek: Hortobágyi Gyöngyvér m.v., Horváth Zsófia m.v., Polgár Emília m.v., Melles Endre, Richtárcsik Mihály m.v., Végső Miklós m.v.
Soliști-instrumentiști: Fazakas Levente, Fazakas Albert, Szilágyi László, Bajna György, Ádám Júlia (felvétel), Melkuhn Róbert m.v. (felvétel)
Soliști vocali: Erőss Judit, Vajda Katalin, Jánó Tibor (felvétel)
Montaj muzical: Fazakas Levente
Díszlet, jelmez: Furik Rita m.v.
A díszlet- és jelmeztervező asszisztense: Kis Kriszta m.v., Polgár Emília m.v.
A rendező munkatársa, tánckari asszisztens: Tekeres Gizella, Melles Endre, Kovács Adél
Dramaturg: Prezsmer Boglárka m.v.

Regizor- coregraf: Furik Rita m.v.

Dansatori: Ádám Júlia, Dombi Rózsa, Gere Csaba, Gidró Roland, Keresztes Gabriella, Kiss Adorján, Kocsis Lilla-Tünde, Lukács Réka, Lukács Tamás, Márton Csaba, Melles Endre, Pável Hunor-Mihály, Pilinger Mónika, Podholiczky Rebeka Ráhel, Portik Norbert, Székely Edina-Emőke, Szvinyuk Sándor, Törő Bence, Vajda Katalin, Váradi Ágnes, Virág Imola

Az előadásról bővebben...

● Bemutató előadások: 
március 20., 19:00 óra, Háromszék Táncstúdió
március 22., 19:00 óra, Háromszék Táncstúdió

● További előadások: 
március 23., 19:00 óra, Háromszék Táncstúdió
március 25., 19:00 óra, Háromszék Táncstúdió

● Vendégjátékok: 
március 27., 19:00 óra, Kézdivásárhely, Vigadó Művelődési Ház
március 28., 19:00 óra, Barót, Városi Művelődési Ház

A sepsiszentgyörgyi előadásokra jegyek a Kulturális Szervezőirodában és a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók.
A Szervezőiroda nyitva tartási rendje: hétfőtől csütörtökig 10-16 óra között, pénteken 11-13 óra között, valamint előadások előtt egy órával. Telefonszám: 0267-312104.
Online jegyvásárlás: https://www.biletmaster.ro/ron/Production/430269/AranyAsszonyok

magnifiercrosschevron-down