Folk hétvége2 - Folk koncertek a Tamási Áron Színházban

2015. April 2.
A Háromszék Táncegyüttes ismét olyan zenészeket, zenekarokat lát vendégül, akik meghatározó színfoltot jelentettek a társulat 25 éves történetében. Április 10-én, pénteken 19 órától Könczei Árpád zeneszerző, Demeter Erika népdalénekes és a vajdasági Csalóka zenekar közös etno-jazz koncertjére várják a közönséget a Tamási Áron Színház nagytermében.

Könczei Árpád 1990-95 között az együttes művészeti vezetője, majd igazgatója volt, emellett olyan nagysikerű előadások koreográfusaként, zeneszerzőjeként és zenei szerkesztőjeként működött közre az együttesnél, mint az Ábel, az Apám tánca, a Száz évig, vagy A banda. Demeter Erika 1990-2001 között volt a Háromszék Táncegyüttes énekese, mára több lemezt adott ki, a koncerten az Édes ének c. legújabb lemezéről csendülnek fel énekek. A Vajdaságból érkező Csalóka zenekar tagjai 2001-2002 között muzsikáltak Sepsiszentgyörgyön.
Szombaton, április 11-én a Fölszállott a páva versenyzői lépnek színpadra 19:30-tól a színház nagytermében. A több várost érintő erdélyi turné keretében olyan magyarországi és erdélyi zenekarok, táncegyüttesek szerepelnek, akik a 2012-2014 időszakban megszervezett Fölszállott a Páva tehetségkutatóban részt vettek, produkciójukkal szép eredményt értek el.
Mindkét napot hajnalig tartó táncház mulatság zárja a színház előcsarnokában. A pénteken 21 órától kezdődő táncház házigazdái Melles Endre és Dombi Rózsa, muzsikálnak a Csalóka, a Heveder és a Folker zenekarok. A szombati táncház 22 órától kezdődik, a talpalávalóról pedig a Fölszállott a páva színpadra lépő zenekarai gondoskodnak.

A Háromszék Táncegyüttes, az Üsztürü zenekar sikeres fogadása után, ismét olyan zenészeket, zenekarokat lát vendégül, akik meghatározó színfoltot jelentettek a társulat 25 éves történetében. 

Április 10-én, pénteken 19 órától Könczei Árpád zeneszerző, Demeter Erika népdalénekes at vajdasági Csalóka zenekar közös etno-jazz koncertjére várják a közönséget a Tamási Áron Színház nagytermében. Könczei Árpád 1990-95 között az együttes művészeti vezetője, majd igazgatója volt, emellett olyan nagysikerű előadások koreográfusaként, zeneszerzőjeként és zenei szerkesztőjeként működött közre az együttesnél, mint az Ábel, az Apám tánca, a Száz évig, vagy A banda. Demeter Erika 1990-2001 között volt a Háromszék Táncegyüttes énekese, mára több lemezt adott ki, a koncerten az Édes ének c. legújabb lemezéről csendülnek fel énekek. A Vajdaságból érkező Csalóka zenekar tagjai 2001-2002 között muzsikáltak Sepsiszentgyörgyön.

Szombaton, április 11-én a Fölszállott a páva versenyzői lépnek színpadra 19:30-tól a színház nagytermében. A több várost érintő erdélyi turné keretében olyan magyarországi és erdélyi zenekarok, táncegyüttesek szerepelnek, akik a 2012-2014 időszakban megszervezett Fölszállott a Páva tehetségkutatóban részt vettek, produkciójukkal szép eredményt értek el.
Mindkét napot hajnalig tartó táncház mulatság zárja a színház előcsarnokában. A pénteken 21 órától kezdődő táncház házigazdái Melles Endre és Dombi Rózsa, muzsikálnak a Csalóka, a Heveder at Folker zenekarok. A szombati táncház 22 órától kezdődik, a talpalávalóról pedig a Fölszállott a páva színpadra lépő zenekarai gondoskodnak.

PROGRAM

ÁPRILIS 10., PÉNTEK

19.00: A CSALÓKA zenekar népzenei koncertje // Könczei Árpád és Demeter Erika etno-jazz koncertje.
21.00: Táncház

ÁPRILIS 11., SZOMBAT

19.30: Fölszállott a páva - Erdélyi turné
22.00: Táncház

HELYSZÍN: Tamási Áron Színház

Jegyek elővételben a Kulturális Szervezőirodában kaphatók (telefonszám: 0267 312104, nyitva tartás hétfő-csütörtök 11.00-16.00, péntek 11.00-13.00).

magnifiercrosschevron-down