Turning points

A Turning points koreográfiája egy zenész életútjának négy döntő mozzanatát ragadja meg. Bemutatja a születés, a nagykorúvá válás, a párválasztás és az elmúlás illetve újjászületés misztériumát, finoman árnyalva az egyes pillanatok sajátos jellegét. A gazdag díszletű, varázslatos hangulatú Születés altatódaloktól és gyermekmondókáktól válik különlegessé, a Verbuválás a felnőttéválás beavatási "rítusai" közül a legkeményebbet idézi fel: a háborút. A háborúból hazaszökő férfi esete valóságos történeten alapul.
Az Esküvő az ideális párkapcsolat mellett napjaink félresikerült viszonyait is bemutatja, humorral kezelve a szomorú valóságot. A Hagyatékok finoman eltolja a hangsúlyt a halál pillanatáról, a halál utáni időre, és arra, hogy valamit hagyunk magunk után, ami az ujjászületés jegyében áll.
Bár az előadás négy elhunyt prímásnak, Berki Árus Ferencnek, Kodoba Bélának, Sinka Sándornak és Halmágyi Mihálynak állít emléket, a zenébe és táncba fogalmazott gondolatok minden ember sorsára érvényesek.

Dance company: Albert Éva, Bajkó László, Csáki Csaba, Györgyjakab András, Hatházi Vilmos, Horváth Tas, Imre Béla, Jancsó Zita, Jánó Tibor Karácsony Tünde, Karácsony Zsuzsa, Kádár Kata, Kiss Enikő, König Mária Terézia, Kubánda Lilla-Tünde, Nagy Szende, Tőkés Zsolt, Tüzes Csilla, Ürmösi Incze Hunor, Virág Endre, Virág Imola
Orchestra: Fazakas Levente, Fazakas Albert, Szilágyi László, Bajna Györg

Choreographers: Ivácson László, Orza Calin

Future performances

magnifiercrosschevron-down