Turneu cu spectacolul de dans teatru Din Post în Post

noiembrie 18, 2016 haromszek 0 Comments

Ansamblul de Dansuri „Trei Scaune” – „Háromszék” prezintă spectacolul Din Post în Post în opt locații din Transilvania, Ungaria și Slovacia între 25 noiembrie – 5 decembrie.

Perioada de Post este o posibilitate pentru omul profan de a se desprinde de realitate către o stare transcendentă și prin acest proces de purificare să se renască. „Este o șansă să lăsăm ura și inferioritatea în urmă, să fim deschiși către dragoste și iubire, către libertate”, mărturisește Furik Rita, regizorul-coregraf al spectacolului. O piesă deosebită în performanța Ansamblului de Dansuri „Trei Scaune” – „Háromszék”, o muzicalitate specifică din Transilvania și o vocalitate intensă. Tradițional și contemporan, femeie și bărbat, sacru și profan se întâlnesc în această piesă de dans,  compusă din monologuri intense interioare.

În prima parte a turneului, între 25 și 29 noiembrie ansamblul joacă în orașe semnificative din Transilvania – Cluj-Napoca, Baia Mare, Carei, Cehu Silvaniei –  locații, unde în rândul aniilor s-a format un public fidel și deschis către programele ansamblului. În cadrul turneului spectacolul va fi prezentat în două locații din Slovacia pe 1 și 2 decembrie  (Tornaľa și Želiezovce), zone de disporă maghiară. Având în vedere că regizoarea-coregraf Furik Rita provine din Slovacia, ansamblul aduce „acasă” acest spectacol care se inspiră în mare parte din tradițiile folclorice acestei regiuni. Producția va ajunge și în Ungaria, în orașele Salgótarján și Szeged pe 3 și 4 decembrie.

În Cluj Napoca, în Casa Studențiilor ansamblul joacă ca invitat în cadrul Întâlnirii Dansului și Muzicii Populare din Clu  (ed. 13) organizat de către Ansamblul „Ördögtérgye”. Pe 26 noiembrie ansamblul prezintă cel mai recent spectacol de copii „Moneda de aur” în regia lui Ivácson László.

Turneul este susținut de către Fondul Național Cultural din Ungaria respectiv Fondul Bethlen Gábor.

Previous Post

Next Post