„EVENIMENTE FOLK” – Cu formația Üsztürü

ianuarie 29, 2015 haromszek 0 Comments

Pe parcursul anului, în cadrul aniversării de 25 de ani de la înființarea Ansamblului, organizăm concerte folk cu formații care au avut un rol semnificativ în istoria Ansamblului.

Pe 7 februarie formația ÜSZTÜRÜ va fi invitatul special al evenimentului, o formație renumită  care a colaborat cu Ansamblul în anii ”90. Cu un rol memorabil jucat în spectacolul „Dansul tatălui” formația a deschis un nou orizont spre formele contemporane de dans-teatru care definește estetica Ansamblului și în zilele noastre. Concertul va avea loc de la ora 19 în Teatrul Tamási Áron, în colaborare cu vocalista Nyitrai Mariann și formația HEVEDER. După concert de la ora 21 va avea loc Casa dansului popular cu formațiile Üsztürü, Heveder și Folker.
De asemenea pe parcursul anului Ansamblul organizează expoziții periodice tematice în Studioul Nou. În cadrul programului „Evenimente Folk” pe 6 februarie de la ora 18 se deschide o expoziție de costume în montarea lui Furik Rita, regizor-coregraf și designer de costume, și Henning János, fotograf. După deschiderea de expoziție de la ora 19 în Studioul Nou publicul va avea posibilitatea să vizioneze spectacolulLăutarii” (în regia lui Könczei Árpád), care a primit premiul special al juriului la Festivalul Internațional de Teatru ATELIER, ed.XXI.

Bilete se găsesc în Biroul de Evenimente Culturale (tel: 0267-312104).

Previous Post

Next Post