Ansamblul de Dansuri “Trei Scaune” – “Háromszék” aniversează 30 de ani

noiembrie 10, 2020 ildiko 0 Comments

Ansamblul de Dansuri “Trei Scaune” – “Háromszék” anul acesta aniversează 30 de ani de la înființare. Din cauza situației epidemologice organizăm online evenimentul nostru aniversar în perioada 19-21 noiembrie 2020. În cadrul acestui eveniment însumăm momentele speciale ale anilor precedenți chemând publicul la o plimbare virtuală pe aleea noastră de dans parcursă de-a lungul celor 30 de ani.

Cu ocazia aniversării lansăm o carte specială editată de jurnalista Fekete Réka cu titlul “Táncösvényeken” (“Aleea Dansului”). Fotografiile albumului sunt editate de Ferencz Csaba, fotografiile sunt realizate de Ádám Gyula, Albert Levente, Barabás Zsolt, Henning János, Kátai Jocó, Toró Attila și Vargyasi Levente. Cartea va fi lansată vineri, 20 noiembrie de la ora 18:20 pe pagina de Facebook al Ansamblului.

Totodată se lansează și un film documentar despre Ansamblu, premiera filmului va avea loc vineri, 20 noiembrie de la ora 20:00 pe Facebook. Publicul are posibilitatea de a urmări viața artiștilor din spatele scenei și secvențe din culise. Filmul este regizat de Ürmösi Levente Mihály.

În program va avea loc și un concert extraordinar de muzică populară prezentat de tineri muzicieni din Cluj Napoca joi, 19 noiembrie de la ora 19:00. Muzicienii Ansamblului, adică Formația Heveder va fi prezent pe 20 noiembrie de la ora 18:00 cu un mini recital înregistrat la Valea Boroș.

Sâmbătă, 21 noiembrie de la ora 11:00 vom transmite un spectacol pentru copii cu titlul “Povestea Mea”, regizat de Furik Rita. Gala aniversară va fi transmisă tot online pe pagina de Facebook al Ansamblului pe 21 noiembrie de la ora 19:00.

Fiecare program al evenimentului poate fi urmărit pe pagina oficială de Facebook al Ansamblului de Dansuri “Trei Scaune” – “Háromszék”: www.facebook.com/haromszek.

 

Cartea, filmul și spectacolele în întregime sunt finanțate de către Fondul “Csoóri Sándor Alap”, Fondul „Bethlen Gábor Alap” și Consiliul Județean Covasna.

Ansamblului de Dansuri “Trei Scaune” – “Háromszék” este susținut de Consiliul Județean Covasna.

 

Previous Post

Next Post