12. Erdélyi Hivatásos Táncegyüttesek Találkozója (2016)

2016. septembrie 21.

Október 13-16. között kerül megrendezésre Sepsiszentgyörgyön a 12. Erdélyi Hivatásos Táncegyüttesek  Találkozója (12. EHTET), melynek idén a Háromszék Táncegyüttes (HTE) ad otthont.

A Találkozó az erdélyi hivatásos táncélet legfontosabb szakmai rendezvénye, amelyet az Erdélyben működő öt hivatásos táncegyüttes évről évre más-más helyszínen szervez meg. A közönség a négy nap alatt betekintést nyerhet a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, a Maros Művészegyüttes, a Nagyvárad Táncegyüttes, az Udvarhely Néptáncműhely, és a házigazda Háromszék Táncegyüttes munkásságába.

A találkozón egyéni produkciókkal mutatkozik be az öt erdélyi táncegyüttes, majd közösen is színpadra lépnek a találkozó gálaműsorán. Változatos műfajú előadásokat láthat a közönség a hagyományos folklórelőadástól a folklórszínházig és  táncszínházig.

Az előző Találkozókhoz képest, az idén sok kiegészítő programmal színesedik a kínálat, fesztiválújság jelenik meg naponta, viseletkészítők mutatják be kollekcióikat. A társulatok tagjait pedig külön meglepetés programok várják.

Szeretettel várunk mindenkit!

Részletes program és bővebb információ a rendezvény honlapján: ehtet.hte.ro

magnifiercrosschevron-down