Köztéri fotókiállítás nyílik Ádám Gyula előadásfelvételeiből

2020. december 15.

Fotókiállítás nyílik Sepsiszentgyörgyön, a Tamási Áron Színház előtti sétányon.  A táncegyüttes fennállásának 30. évfordulója alkalmából megtartott rendezvénysorozat záróakkordja ez a tárlat, amelynek keretében Ádám Gyula csíkszeredai fotóművész előadásfelvételeivel emlékezünk az elmúlt évek legszebb pillanataira.

A kiállítás megnyitójára 2020. december 17-én, csütörtökön 15.30 órától kerül sor, az eseményt élőben lehet majd követni a Háromszék Táncegyüttes Facebook oldalán: www.facebook.com/haromszek

A tárlatot 2021. január 7-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Ádám Gyula munkásságát a gyűjtési és dokumentálási vágy / láz köti egybe. Az a szorgalmas és fáradhatatlan munka,amellyel a hétköznapokat dokumentálja a történelmi időtávlatból nyernek majd igazán jelentőséget. A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével, Magyar Művészetért Díjjal, Csíkszereda város Pro Urbe-díjával és számos egyéb szakmai elismeréssel kitüntetett fotográfus 2016 óta követi lencséjével a Háromszék Táncegyüttes előadásait.
A fotográfus különös érzékenységgel varázsol a színpadi jelenidőből örökkévalót. Lencséjén keresztül az itt és most pillanatában megtörténő táncmozdulat, gesztus, színpadi találkozás szakrálissá lényegül át, a színházi másodperctöredék pedig időtlenné tágul. A kiállítás az elmúlt öt év előadásaiból összeállított hangulatkollázs.

A Háromszék Táncegyüttes hivatalos fenntartója:

magnifiercrosschevron-down