Hírek

Sepsiszentgyörgyön találkozik az erdélyi táncszakma

2024. május 07.
A Háromszék Táncegyüttes szervezésében kerül megrendezésre a 18. Erdélyi Magyar Hivatásos Néptáncegyüttesek Találkozója (EHTET) 2024. május 28-31. között Sepsiszentgyörgyön.

Májusi programajánló

2024. április 24.
Ez a hónap minden korosztálynak szól: családi és szervezett előadások keretében tovább játsszuk a Lúdas Matyi c. felújított gyermekműsorunkat, újra színpadra visszük a Hazától hazáig c. folklór előadást, vendégjátékkal érkezik a Bekecs Táncszínház, és május 28-31. között sor kerül a 18. Erdélyi Magyar Hivatásos Néptáncegyüttesek Találkozójára Sepsiszentgyörgyön.

Újra műsoron a Lúdas Matyi

2024. április 09.
Április 10-én - szervezett előadások keretében- bemutatjuk a Lúdas Matyi c. felújított gyerekműsorunkat Novák Ferenc „Tata” rendezésében.

Áprilisi programajánló

2024. március 27.
Új bemutató, Szent György-napi ünnepi előadás és táncházak színesítik áprilisi műsorrendünket.

Sepsiszentgyörgyön vendégszerepel a Nagyvárad Táncegyüttes

2024. március 11.
Programváltozás! Objektív okok miatt elmaradnak a Nagyvárad Táncegyüttes március 28-ra és 29-re meghirdetett, A Schmürz és Istenes c. vendégelőadásai.

Márciusi programajánló

2024. február 22.
Gazdag és változatos műsorrenddel készülünk a tavasz első hónapjára.

Kádár Elemér gondolatai az ECCE HOMO c. új táncszínházi előadásunkról

2024. február 09.
Kádár Elemér néptáncpedagógus, táncművész, koreográfus, szakíró véleményezte az ECCE HOMO c. új táncszínházi produkciónkat.

Vendégelőadással érkezik a Bekecs Táncszínház

2024. január 29.
Erdély legfiatalabb hivatásos táncegyüttese, a Bekecs Táncszínház néptáncos és táncszínházi produkciói mellett, időnként prózai központú előadásaival is elkápráztatja közönségét. „Két világ közé hajítva, melyikhez nyújtsam jobbom, nem tudom” – ezt a Madách-idézetet választották az alkotók a Kit szerettél, Madách? című előadás mottójának, melyet február 22-én mutatnak be a Háromszék Táncstúdióban.

Februári programajánló

2024. január 26.
Ebben a hónapban Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen is bemutatjuk ECCE HOMO c. új táncszínházi előadásunkat, vendégelőadással érkezik a Bekecs Táncszínház, február 28-án pedig szervezett előadás keretében emlékezünk Petőfire az Élni fogunk szabadon c. folklórműsorunkkal.

Munkácsy Mihály festményeit dolgozza fel legújabb előadásában a Háromszék Táncegyüttes

2024. január 25.
Rendhagyó táncszínházi előadással kezdjük az évet: Farkas Tamás békéscsabai koreográfus és Tapasztó Ernő aradi színész-rendező egyedi módon dolgozza fel Munkácsy Mihály tíz emblematikus festményét az ECCE HOMO c. produkcióban. A bemutatóra január 29-én kerül sor Sepsiszentgyörgyön.

Januári programajánló

2023. december 29.
Új bemutatóval lepjük meg közönségünket a 2024-es év első hónapjában. A gyerekekről sem feledkezünk meg, január 16-17-18-án szervezett hangszerbemutatókat tart együttesünk zenekara.

Beszámoló a IX. Székelyföldi Legényesversenyről

2023. december 08.
A Communitas Alapítvány és a Bethlen Gábor Alap támogatásának köszönhetően kilencedik alkalommal sikerült megrendezni a Székelyföldi Legényesversenyt 2023 novemberében Sepsiszentgyörgyön.
magnifiercrosschevron-down