Hírek

Márciusi programajánló

2024. február 22.
Gazdag és változatos műsorrenddel készülünk a tavasz első hónapjára.

Kádár Elemér gondolatai az ECCE HOMO c. új táncszínházi előadásunkról

2024. február 09.
Kádár Elemér néptáncpedagógus, táncművész, koreográfus, szakíró véleményezte az ECCE HOMO c. új táncszínházi produkciónkat.

Vendégelőadással érkezik a Bekecs Táncszínház

2024. január 29.
Erdély legfiatalabb hivatásos táncegyüttese, a Bekecs Táncszínház néptáncos és táncszínházi produkciói mellett, időnként prózai központú előadásaival is elkápráztatja közönségét. „Két világ közé hajítva, melyikhez nyújtsam jobbom, nem tudom” – ezt a Madách-idézetet választották az alkotók a Kit szerettél, Madách? című előadás mottójának, melyet február 22-én mutatnak be a Háromszék Táncstúdióban.

Februári programajánló

2024. január 26.
Ebben a hónapban Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen is bemutatjuk ECCE HOMO c. új táncszínházi előadásunkat, vendégelőadással érkezik a Bekecs Táncszínház, február 28-án pedig szervezett előadás keretében emlékezünk Petőfire az Élni fogunk szabadon c. folklórműsorunkkal.

Munkácsy Mihály festményeit dolgozza fel legújabb előadásában a Háromszék Táncegyüttes

2024. január 25.
Rendhagyó táncszínházi előadással kezdjük az évet: Farkas Tamás békéscsabai koreográfus és Tapasztó Ernő aradi színész-rendező egyedi módon dolgozza fel Munkácsy Mihály tíz emblematikus festményét az ECCE HOMO c. produkcióban. A bemutatóra január 29-én kerül sor Sepsiszentgyörgyön.

Januári programajánló

2023. december 29.
Új bemutatóval lepjük meg közönségünket a 2024-es év első hónapjában. A gyerekekről sem feledkezünk meg, január 16-17-18-án szervezett hangszerbemutatókat tart együttesünk zenekara.

Beszámoló a IX. Székelyföldi Legényesversenyről

2023. december 08.
A Communitas Alapítvány és a Bethlen Gábor Alap támogatásának köszönhetően kilencedik alkalommal sikerült megrendezni a Székelyföldi Legényesversenyt 2023 novemberében Sepsiszentgyörgyön.

Decemberi programajánló

2023. november 27.
Újra műsoron a Hazától hazáig c. folklór előadás, az év utolsó hónapjában vidéken és Sepsiszentgyörgyön is színpadra visszük a Módos Máté és Módosné Almási Berta Csilla által rendezett produkciót.  

Novemberi programajánló

2023. október 30.
33. Népzene- és Néptánctalálkozó, vidéki kiszállás és turné színesítik e havi programkínálatunkat.

33. Népzene- és Néptánctalálkozó

2023. október 16.
A népzene- és néptánckedvelők minden korosztályát igyekszünk megszólítani 2023. november 10-11. között Sepsiszentgyörgyön. Harmincharmadik találkozónk kiemelt meghívottja a Magyar Állami Népi Együttes lesz.

MAGYAR ÁLLAMI NÉPI EGYÜTTES: Kolozsvári piactéren

2023. október 16.
Az előadás 33. NNT programjában tekinthető meg november 11-én, szombaton 20 órától a Sepsi Aréna nagyszínpadán.

MAGYAR ÁLLAMI NÉPI EGYÜTTES: Hajnali Hold

2023. október 16.
Az előadás 33. NNT programjában tekinthető meg november 10-én, pénteken 19 órától a Tamási Áron Színház nagytermében.
magnifiercrosschevron-down