From sunrise to sunset

A térben és időben változás, már-már felfoghatatlanul gyors egymásutániságában különös "utazást" ajánl a nemrég alakult Háromszék Állami Népi Együttes. Első bemutatójuk, ahogy azt a címe is elmondja, "Napkeletről Napnyugatra" haladva vezet népzenénk és néptánckultúránk varázslatos kincsestárán át. De, a horizontális elrendeződésű zene- és táncfolyamon túl, a hangulati és érzelmi patakok bő vizében is megmártózhatunk.
Különleges és mégis természetes előadás ez, sok érzékkel és érzéssel felépített virtuúz zene- és táncparádé. Ne sajnáljuk, hogy egyik forgatagból a másikba esve nincs szusszanásnyi idő, nincs tréfa vagy olcsó jópofáskodás, ami amúgy is még mindig szürke kedélyeinket könnyen felvidítaná. Ne sajnáljuk, hogy nincs lazítás, nincs csak-vígadalom, csak harsogó jókedv. Mert a tánc nem csak mulatságokat fűszerező könnyű szórakozás kútforrása, nem csak gondot űző, mindent feledtető elixír; hanem életérzésünk talán legtermészetesebb, legváltozatosabb, legősibb kifejezési módja. A néptáncban pedig ott van mindaz, ami egy térséget, egy népet, egy közösséget alapvetően meghatároz. Túl az értelmi befogadáson, túl az érzelmi és hangulati felhangokon, fogadjuk tehát szomjas mederként e zene- és táncfolyamot: úgy mintha belőlünk áradna és belénk térne vissza. (Ferencz Csaba)

Dance company
Ambrus Csilla, Bodó Bán Enikő, Demeter Erika, Demeter Katalin, Donáth Zita, Keresztes Edit, Lengyel Judit, Lukács Gizella, Vajda Rozália, Bodó Bán János, Bíró Attila, Gáspár Attila, Jánosi Attila, Mátéfi Csaba, Orza Calin, Salamon József, Virág Endre

Tánckarvezetők
Plugor Judit, Vajda Levente

Singers
Boga Gabriella, Demeter Erika, Lukács Gizella

Orchestra
Gáspár Álmos, Orbán László, Soós Árpád
Zenekarvezető
Moldován István

Zeneösszeállítás
Könczei Árpád, Moldován István, Pávai István

Koreográfus: László Csaba (Nagymohai táncok)
Művészeti szaktanácsadó: Könczei Csilla
Művészeti vezető, koreográfus: Könczei Árpád
Hangosító: Vajda  Attila
Világosító: Berszány Attila
Igazgató: Deák Gyula
A ruhákat tervezte: Plugor Judit
A ruhákat készítette: Keresztes Anna, Sándor Gábor
Ügyelő: Gondos Ildikó
Műsorvezető: Berszány Árpád

Future performances

magnifiercrosschevron-down