HTE logo

október 15, 2018

Októberben gurul a Szerencsekrajcár

Az Ivácson László rendezésében készült Szerencsekrajcár c. mesejátékkal leszünk vendégei a hivatásos táncegyüttesek találkozójának október 19-én Marosvásárhelyen. Október folyamán összesen 10 alkalommal játsszuk az előadást Sepsiszentgyörgyön, Erdélyben és Magyarországon. 

október 10, 2018

Női táncosokat keresünk!

A sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes női táncosok jelentkezését várja két darab, meghatározott időre szóló munkaszerződéses állás betöltésére.

október 9, 2018

5. Székelyföldi Legényesverseny

A Lajtha László Alapítvány és a Háromszék Táncegyüttes ötödik alkalommal szervezi meg a Székelyföldi Legényesversenyt Sepsiszentgyörgyön. A táncos vetékedő a 30. Népzene- és Néptánctalálkozó programjában kerül megrendezésre november 10-én.

október 1, 2018

Turnén a Mundruc

Évadunk első turnéját a Mundruc c. előadással tartjuk október 3-5. között, melynek keretében Budapesten, Tiszakécskén és Aradon mutatkozik be együttesünk. Budapesten a Határtalan Táncfőváros fesztiválnak leszünk vendégei.

szeptember 14, 2018

Vágják az erdei utat…

Vágják az erdei utat… folklórelőadás Idén pontosan száz éve, hogy véget ért az első világháború, amely folklorisztikai szempontból az utolsó olyan nagy társadalmi esemény volt, amely „alkotásra” szólította fel a...

1 2 3 31